Wijncursussen

SWON – 2

Voor het komend vooraar 2021 start er weer een wijncursus o.l.v. Register-Vinoloog Yvonne Kleyburg. Het is een serieuze wijncursus waarbij u aan het einde van het seizoen een landelijk examen kunt doen. Het is een basiscursus, officieel niveau SWON 2. SWON staat voor Stichting Wijn Onderwijs Nederland.

De basiscursus is een wijncursus voor beginnende wijnliefhebbers waarvoor iedereen zich kan inschrijven. In 5 avonden maakt u kennis met de belangrijkste wijngebieden en leert u de basistechnieken van het wijnproeven. geleidelijk aan breidt uw wijnvocabulaire zich uit. Aan het einde van de cursus herkent u de belangrijkste druivenrassen, beheerst u de grondelementen van het wijnproeven en heeft u een algemeen beeld van de wijnwereld. Wijnproeven, wijnaankopen, wijn en spijs combinaties, het zal u na de cursus makkelijker afgaan.

U kunt de cursus afronden met een landelijk examen, niveau SWON 2. Deze cursus geeft u een goede basis om verder te gaan met de vervolgcursus wijnbrevet/certificaat, niveau SWON 3. Deze SWON 3 wordt overigens ook gegeven door Yvonne Kleyburg.

Bij deze wijn-basiscursus proeft u over 5 avonden verdeeld ongeveer 45 wijnen. U leert de wijnen kennen uit wijnregio’s en uit diverse prijsklasse, van € 5.00 to  € 25.00 (deze prijsklasse ligt boven het landelijk gemiddelde). Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat er in Nederland te koop is.

De lesstof is gebaseerd op de richtlijnen van het niveau SWON -2

De data en lestijden;
– Woensdag 20 januari 2021
– Woensdag 17 februari 2021
– Woensdag 10 maart 2021
– Woensdag 14 april 2021
– Woensdag 12 mei 2021
Alle avonden van 19.30 uur tot 22.30 uur (uitloop mogelijk)

De basiscursus wijn inclusief cursusmaterialen en cursusboek bedraagt € 300.00 p.p.  We kunnen de cursus starten als minimaal 10 personen zich hebben opgegeven. De cursus vindt plaats in restaurant ’t Ganzengors.

SWON – 3

Deze professionele wijncursus is bedoeld voor de ambitieuze wijnproever, alsmede de wijnprofessional en bovenal de wijnliefhebber, die zijn/haar wijnkennis verder wil verbreden. Immers het genieten van wijn, neemt toe naarmate u meer kennis vergaart. Deze boeiende wijncursus omvat o.a. de geschiedenis van wijn, vinificatieprocessen, gedegen actuele kennis van wijnlanden, wijnbehandeling, wijn-spijs combinaties en het organoleptisch proeven en beoordelen van de wijn en zijn kwaliteit.

Er worden per avond ongeveer 10 kwaliteitswijnen geproefd met 2 tot 3 bijpassende hapjes. Aan het einde van de cursus bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het landelijk examen voor het officieel erkend wijncertificaat. Het landelijk examen wordt in het voor- en najaar afgenomen op een centrale lokatie. Het diploma geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de wijnacademie SWON – 4. De cursus wordt 1 x per jaar verzorgt door Register-Vinoloog Yvonne Kleyburg.

Cursusduur; 11 avonden
Data;
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag 

– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag
– Woensdag

Cursustijd; van 19.30 uur tot 22.30 uur (uitloop mogelijk)
Kosten; € 500.00 p.p. inclusief cursusboek

Aanmelden bij Yvonne Kleyburg, 0181-612578